Tapahtumien säännöt & käytännöt

Osallistuessasi Syntaksis ry:n tapahtumiin, sitoudut noudattamaan alla olevia sääntöjä.

1. Luo toiminnallasi hyvää yhteishenkeä ja ilmapiiriä
Ole ystävällinen ja kunnioita muita. Pidä myös huolta itsestä ja muista. Huolehdi omalla toiminnallasi siitä, että kukaan ei jää yksin tai ulkopuoliseksi. Muista myös, että haalarit jalassa edustat kiltaa – käyttäydy sen mukaisesti. Hauskaa saa siis pitää, mutta otetaan huomioon oma sekä muiden turvallisuus ja hyvinvointi 😊

2. Syrjiminen ja kiusaaminen ovat ehdottomasti kielletty
Syntaksis ry:llä on nollatoleranssi syrjimiseen ja kiusaamiseen. Kaikilla on oikeus olla oma itsensä ja kunnioitetaan sitä. Jos koet tai todistat syrjintää/kiusaamista, katso kohta: ”6. Puutu epäasialliseen käytökseen”.

3. Fyysinen ja henkinen väkivalta ovat ehdottomasti kielletty
Syntaksis ry:llä on nollatoleranssi kaikenlaiseen väkivaltaan. Väkivaltaisen käytöksen seurauksena tekijä voidaan poistaa tapahtumasta välittömästi. Lisäksi killan hallitus asettaa tapahtumakiellon määrittelemäkseen ajaksi. Jos koet tai todistat väkivaltaa, katso kohta: ”6. Puutu epäasialliseen käytökseen”.

4. Häirintä ja ahdistelu ovat ehdottomasti kielletty
Syntaksis ry:llä on nollatoleranssi häirintään ja ahdisteluun. Tällaisen käytöksen seurauksena tekijä voidaan poistaa tapahtumasta välittömästi. Lisäksi killan hallitus asettaa tapahtumakiellon määrittelemäkseen ajaksi. Jos koet tai todistat häirintää/ahdistelua, katso kohta: ”6. Puutu epäasialliseen käytökseen”.

5. Osallistuja on korvausvelvollinen aiheuttamistaan vahingoista
Jos aiheutat vahinkoja tai todistat niiden syntymistä, kerro asiasta välittömästi tapahtuman järjestäjille. Vahingontekijä on vastuussa korvaamaan aiheuttamansa vahingot, mukaan lukien siivouslaskut.

6. Puutu epäasialliseen käytökseen
Edellytä asiallista käytöstä myös muilta ja puutu häiritsevään käytökseen tarvittaessa. Ilmoitathan epäasiallisesta käytöksestä tapahtuman järjestäjille ja/tai killan SOPO:lle (sopoministeri[at]syntaksis.org). OYY:n häirintäyhdyshenkilö: hairinta@oyy.fi

7. Hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112.