Alumnit

Mikä ja kuka on alumni? 

Alumni tarkoittaa yleisesti jostakin korkeakoulusta valmistunutta henkilöä. Syntaksiksen alumnijäsenyyttä voi hakea Oulun yliopiston luonnontieteellisen tiedekunnan biologian koulutusohjelmassa kandidaatin– tai maisterintutkinnon suorittanut ja opintonsa päättänyt entinen Syntaksiksen jäsen. Alumnijäsenyyttä jäljittelevä termi oli Syntaksiksen seniorijäsenet.  Valmistuneista biologeista haluttiin kuitenkin tiiviimpi osa Syntaksiksen jäsenistöä, joten alumnitoiminta perustettiin. Vanhat seniorijäsenet voivat ja joutuvat hakemaan alumnijäsenyyttä seniorijäsenyyden poistuessa kokonaan.  

Miksi liittyisin? 

Syntaksiksen alumnijäsenyys tarjoaa keinon pysyä kosketuksissa kiltaan ja vanhoihin opiskelutovereihin yliopistolta lähdön jälkeenkin. Lisäksi voit päästä tutustumaan nykyisiin biologiopiskelijoihin ja mahdollisesti esittelemään omaa urapolkuasi heille killan järjestämässä Alumni-illassa. Alumnitoimintaa kehitetään vielä, mutta tavoitteena on järjestää alumneille tapahtumia, kuten vaikka sitsit. Toiveena olisi myös jakaa paikkoja alumneille killan tapahtumiin, esimerkiksi vuosijuhlille.

Mitä maksaa?

Ei mitään! Jäsenmaksuista päättää aina Syntaksis ry:n Syyskokous, joten tähän saattaa joskus tulla muutoksia.

Miten pääsen mukaan?

Täyttämällä alumnijäsenyyshakemuksen.

1. Kerätyt tiedot ja niiden käsittely

Syntaksis Ry kerää alumnijäsenrekisteriään varten lakisääteiset tiedot (nimi ja kotipaikka). Tämän lisäksi Syntaksis Ry kerää alumnijäseniensä sähköpostiosoitteen yhteydenpidon helpottamiseksi.

Jäsenrekisteri sijaitsee Oulun yliopiston OneDrive alustalla EU:n sisällä. Jäsenrekisterin ylläpitäjänä toimii yhdistyksen työelämäministeri. Yhdistyksessä hallituksen jäsenillä on oikeus tarkastella rekisteriin kerättyjä tietoja.

2. Rekisteröidyn oikeudet ja velvollisuudet

Jäsenellä on tietosuoja-asetuksen mukaan oikeus pyytää tarkastettavaksi hänestä kerätyt tiedot ja vaatia virheellisten tietojen korjaamista. Rekisteröidyllä on oikeus pyytää häntä koskevien tarpeettomien tietojen poistamista (oikeus tulla unohdetuksi). Rekisteröidyllä on velvollisuus huolehtia, että hänen tietonsa ovat ajan tasalla.

Sähköpostilista

Bilsa-alumni on alumnien oma bilsalista eli sähköpostituslista Oulun yliopiston luonnontieteellisen tiedekunnan biologian koulutusohjelmassa kandidaatin– tai maisterintutkinnon suorittaneille.

Alumnilistalle voit liittyä tästä linkistä.

Listaa hyödynnetään alumnitoiminnassa ja sen kautta voidaan välittää esimerkiksi kutsuja tapahtumiin. 

Listalle liittyminen on helppoa! Klikattuasi linkkiä, sinun täytyy täyttää nimesi ja sähköpostisi. Älä kuitenkaan laita student-muotoista sähköpostia, sillä se poistuu käytöstä, kun valmistut. Tämän jälkeen saat linkin sähköpostiisi (muista tarkistaa roskaposti!), jolla vahvistetaan listalle liittyminen. Jos joskus haluat poistua listalta, kirjoita sähköpostisi viimeiseen kohtaan, johon voi kirjoittaa ja paina unsubscribe.
Listalle voit lähettää sähköpostia osoitteeseen: bilsa-alumni(at)lists.oulu.fi. Älä hätäänny, jos viestisi ei mene heti läpi, sillä se saattaa odottaa listan moderaattorin hyväksyntää.

Discord

Killan Discordissa on alumneille oma kanava: linkki liittymiseen

Oulun yliopiston alumniverkosto

Oulun yliopistolla on myös oma alumniverkostonsa. Sinne voi liittyä kuka tahansa Oulun yliopistossa jonkun tutkinnon suorittanut. Lisää Oulun yliopiston omasta alumniverkostosta ja liittymisohjeet siihen löytyvät täältä.

Syntaksiksen alumniasioista vastaa työelämäministeri ja hänet tavoitat osoitteesta te-ministeri(at)syntaksis.org. Ota epäröimättä yhteyttä, jos jokin ei toimi tai jos saat tapahtumaidean tai muunlaisia alumnitoiminnan kehittämisideoita.